De twee heren zegden direct hun medewerking toe toen ze benaderd werden voor het initiatief van de DIOK Herenkalender. Voor Hospice Xenia, een Leids hospice in de binnenstad dat zich richt op de verzorging van ernstig zieke jongeren tussen de 16 en de 40, gingen uiteindelijk 17 selectiespelers van DIOK op de foto, in ontbloot bovenlijf. Alle opbrengsten van de kalender, die 10 euro kost, komen ten goede aan dit mooie doel.

Interview op sleutelstad.nl met de spelers van DIOK: Teruggeven aan het rugby maar ook aan Leiden

De Leidse rugbyende jeugd is inmiddels niet anders meer gewend: Op zaterdag spelen Richard Manley en Oliva Sialau de sterren van de hemel in de hoogste regionen van de Ereklasse en doordeweeks zijn beide actief als trainers bij de CJC-jeugd, jeugdspelers van middelbare school leeftijd. Het is een concreet voorbeeld van het beleid dat de Leidse rugbyclub DIOK al een aantal jaren voert. Het plan DIOK2021, waarin de rugby ambities en ook de weg er naar toe voor DIOK beschreven staan, is de basis van het rugbybeleid en de uitvoering daarvan. De jeugd is belangrijk voor de bijna 50-jarige club, die inmiddels is uitgegroeid tot een flinke familieclub met ruim 600 leden.

Lees meer op https://sleutelstad.nl/2018/11/22/interview-teruggeven-aan-het-rugby-maar-ook-aan-leiden/